REDNI SERVIS

Redni servis je servis vozila pri katerem se, odvisno od proizvajalca in modela vozila (med 15.000 in 30.000 km oz. na 1 leto) zamenja olje motorja in oljni čistilec, glede na prevožene kilometre pa se menjajo tudi čistilec zraka, čistilec goriva, čistilec zraka notranjega prostora, vžigalne oz. žarilne svečke, ter ostala olja in tekočine.  Pod redni servis spada tudi menjava olja v menjalniku, če gre za avtomatski menjalnik, pa se menja tudi oljni čistilec menjalnika.

Olje je ključnega pomena za motor vsakega vozila. Motorno olje ustvarja film, ki ločuje površine sosednjih gibljivih delov, tako da se zmanjša neposredni stik med njima, zmanjšuje toploto zaradi trenja, zmanjša obrabo in tako ščiti motor.

Pri servisu se preverijo tudi ostali sklopi vozila kot so pogonski (zobati jermen) oz. veriga, sklopka in vztrajnik, svetlobna telesa, podvozje, izpušni  sistem, stanje akumulatorja, sistem za čiščenje vetrobranskega stekla, pregled klimatske naprave, hladilne ter ostalih tekočin. Skratka vse kar je potrebno da vaše vozilo ostane v top formi.

© Pravice pridržane 2016-2020 iCar Service, Avtoservis | Izdelava spletnih strani - Priklop Media